Los Fayos (Saragosse) - Aragón - Spanje

        

San Benito. Los Fayos (Saragosse)San Benito.

Página Engelse Aragonés.Página Engelse Francés.Página Engelse Inglés.Página Engelse Castellano.Página en Holandés.


Los Fayos

Stad die in de provincie van Saragosse, preciezer in het gebied van Tarazona en Moncayo, in de samenloop van Rio Queiles en Val wordt gevestigd. Los Fayos is aan 2 Kms. van Torrellas, aan 6 van Tarazona door weg cv-639 en aan 86 van Saragosse. Het heeft een oppervlakte van 3,9 Km2 en de hoogte van 569 Mej. Los Fayos behoort tot het Bisdom van Tarazona. Omschrijving DPZ: Tarazona. Post code: 50513

Kilometric afstand aan de volgende plaatsen:

Torrellas (2.31)
Santa Cruz DE Moncayo (2.76)
Tarazona DE Aragón (7.00)
Grisel (4.53)
Trasmoz (7.83)
Saragosse (84)
Cunchillos (?.??)
Monteagudo (?.??)
Tórtoles (5.55)
San Martín van Virgin van Moncayo (5.56)
San Martín DE Moncayo (5.56)
Lituénigo (5.73)
Litago (?.??)
Olvega (?.??)
Vozmediano (?.??)
Malón (?.??)
Agreda (?.??)

Situatie: aan NW. van Saragosse door A-68 snelweg, met afbuiging in de richting van Borja aan weg n-122, en nieuwe afbuiging aan SW. van Tarazona, van welke dista 5 km aan lokale weg.

Vieringen: Vieringen van San Benito (Patroon van Los Fayos - Vreugden aan San Benito) 21 van Maart en 11 van Juli (Toeziende Vieringen) en Santa Barbara de derde Zondag van Augustus.

Oorsprong: Het zou kunnen zijn in een oud benedictineklooster waar het San Atilano leefde, bleef zijn hoofd in de stad tijdens verscheidene jaren, is nu in Tarazona.

Gemeenteraad: C/ Felipe IV, s/n               Telefoon: 976.644.151  Fax: 976.644.151

Burgemeester: Trek Jose Luis Vela          Cures aan: Trek Arturo Puente aan

Gentilicio: Fayano of Fayense.       Inwoners: 191     Huis van landelijk toerisme: EL CANTON van Gr - C/Felipe IV, Nº 16

Boeken van belang: Serranillas van Marquess de Santillana. Brieven van mijn cel van Gustavo Adolfo Bécquer.

Entre Torellas y el Fayo
pasaremos el Febrero."

Díxele: "De tal ensayo,
serrana, soy placentero."

Plaatsen van belang en topónimos: Hermitage van San Benito bepaalde van in een hol de plaats, werkelijk is een oud klooster dat door de benedictinemonniken wordt gebruikt. De parochiale kerk van Santa Maria Magdalena construeerde aan het eind van eeuw XVI de waarvan toren met een kloktoren aan mudéjar (Renaissance) hopeloos is. Palace van Hertogen DE Villahermosa van XVI. De Gemeenteraad. Rest van het kasteel van XII. (het kasteel van Fayos werd veroverd door Navarrese in 1.148. In 1.367 versterkte het Pedro IV. In 1.393 fué verkocht met Torrellas en Santa Cruz om hen aan het hertogelijke huis van Villahermosa op te nemen. Het was een natuurlijk kasteel met holen. In de linker en geruïneerde huidige tijd.) Het hol van de Dief met archeologische rust en een regentank, zegt dat daar de reuze beroemde Dief door zijn prestatieen leefde. Het hol van de Duif waardoor het een kanaal van de Arabische tijd overgaat. Het hol van Santo Macarro. Holen van Callejares met archeologische rust. Park van de weg. Callejares, hoog deel van de stad, is onlangs gerehabiliteerd en gemodelleerd, zijn zij toegankelijk bijna voor 100%. De Hoek. Toríl waar wij toenamen om de koeien in de zetel (de winkel van de Kapper) te zien. Costanilla. De oude zetel. De hoge rivier. De Teller. De Bron. De Begraafplaats. Carcel. De voetbalgrond. De prooi van Val. De Bijlage voor stierenvechten. De stap de auto's. De boom van de Iep. De elektroKrachtcentrales, 1ª, 2ª en 3ª. de plaatsen Pontociel en Carracinas die door het moeras worden overstroomd. Cubillos, waar wij in de zomer baadden, enkel zoals in pozas, maar deze veranderd van plaats elk jaar. Precipices (Luzán, Arnilla, enz.). Het Klooster van ruïnes van eeuw XII. De molen van legt vast (Toren). De Hoge Era's. Gabanzas. Peñarroya die aan het eind van het moeras is. Preñana in de eerste elektrokrachtcentrale. Gallopar in de tweede elektrokrachtcentrale. Het Witte Bosje (nu met merendero). Valdeconejos. Ronde steen. Arbal. Legt vast. De Chico rivier. Badillo. Rio het Huis (grens met Castilla). De Molen. Aglera. Het Kanaal (verdwijn). De opstand Sarra. Valdecarrera (verdwijn). Het Oriëntatiepunt (grens met Castilla). De Heuvel. De Weide. De Lage Weide. Solana. Umbrië. Retuerta (verdwijn). De Loodsen. De Sifon. De Kaas. De tunnel. Muñal. Condamina. De manier van Santa Cruz. Lumbacos of Lombacos (Torrellas) die in het witte bosje, tussen Torrellas zijn en Fayos daar het hol van Santo Macarro is. Lombaco is topónimo van célticooorsprong, één van weinigen die in Aragón worden behouden.

Straten: Groter, Felipe IV, Extramuros Aurora, Weg, Zetel, oude Zetel, Costanilla, Manier van Santa Cruz, enz.

Compilatie van woorden en uitdrukkingen van de stad: Ababol, Ardacho, Ardachicha, Arguellao, Bozo, Cabezudo, Carnúz, Chordón, Rasera, Rasmia, Enz.

Motes: Quiterios, Pascasios, Zagones, Casianos, Negretes, Chatos, Quitines, Enz.


Accountant van Bezoeken


E-mail van de Gemeenteraad van Fayos

San Benito.             San Benito.             Escudo DE Los Fayos.             San Benito.             San Benito.

De beelden van de stad en omgeeft.

Torre mudejar DE La Iglesia DE Santa María 
Magdalena. Cueva del castillo DE los moros. De Burgemeester van Calle. Canalizado van Rio Queiles.
Peñas DE Los Fayos. Gr Pueblo. Autóctono van DE buitre van Reserva. Rio Queiles y Val.
Pantano. Pantano. Presa del pantano del Val. Lejos van het uitzicht desde.
Embalse del Val. Peña DE Los Fayos. Huerto. Canalizado van Queiles.

Ik zou een lijst met de naam van alle holen, precipices, namen van streken van de stad, enz. willen maken maar ik heb uw samenwerking nodig.

Andere pagina's van belang:

Los Fayos - cityrewiew                     Los Fayos - mispueblos           Los Fayos - aragoneria

Los Fayos - guiadeayuntamientos              Villarijo                             Villarijo (Soria)

Los Fayos - pueblos-españa                       Os Fayos                           Los Fayos Engelse  Suecia

Leyenda de La Cueva del Caco               Serranillas del Marqués de Santillana

Diputación Provinciaal DE Zaragoza    D.P.Z. Gobierno DE Aragón Las Cortes DE Aragón  
      Gr Justicia DE Aragón Universidad DE Zaragoza Ayuntamiento DE Zaragoza Ayuntamiento ZAZ
   

 


Als u suggesties wilt verzenden, schrijven de vragen of de foto's a:

Pastor Perez van Manuel van Jesús

Dank.

Paso de San Benito.

Om in het begin terug te keren

 

©

Bijgewerkte paginavrijdag, 30 van Juli 2004

Buscar lo que quieras con Google van Puedes.

De Vrije Teller van Escati


Accountant van bezoeken.

Somontano van Moncayo wordt geïntegreerd door de gemeentelijke termijnen van Alcala DE Moncayo, Ambel, Añón, Grisel, Litago, Lituénigo, Los Fayos, San Martín van Virgin van Moncayo, Santa Cruz DE Moncayo, Talamantes, Trasmoz, Vera van Moncayo, Malón, Gr Buste, Vierlas, Novallas, Calcena, Purujosa, Trasobares, Torrellas, Bulbuente en de streek van de gemeentelijke termijn van Tarazona die op niveau 1000 wordt gevestigd.

WET 14/2001 wordt * 2 van Juli 2001 gecreeerd het gebied van Tarazona en Moncayo wordt samengesteld door de gemeenten van: Alcala DE Moncayo, Añón DE Moncayo, Gr Buste, Los Fayos, Grisel, Litago, Lituénigo, Malón, Novallas, San Martín van Virgin van Moncayo, Santa Cruz DE Moncayo, Tarazona, Torrellas, Trasmoz, Vera van Moncayo en Vierlas.

Mapa de la zona.

Nieuws:

Dagen 1..2 en 3 van Oktober de "MARKT van I VAN VALKERIJ VAN LOS FAYOS".

Página Engelse Aragonés.